Van Gerwen weigert mee te doen aan huiskamertoernooitjes: ‘Niks voor mij’

7 april 2020

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen zit totaal niet te wachten op een alternatieve manier van darts spelen nu alle toernooien door de coronacrisis zijn afgelast. "Ik ben prof. Het moet goed zijn", aldus Van Gerwen, die dus niet meegaat met veel collega's en oud-darters als Raymond van Barneveld en Phil Taylor.


"Als tourkaarthouder van de PDC mogen wij allereerst niet overal aan meedoen. En als dat al mag, dan overweeg ik dat pas als alles klopt", zegt de Groene Sloopkogel tegen het AD. "Ik ben prof. Het moet goed zijn. Nu is de verbinding vaak haperend. Bovendien telt het nergens voor mee. Dat is ook niks voor mij. Het is eigenlijk alleen om de mensen wat vermaak te bieden. Dat doe ik dan liever op een andere manier, waarbij er dan geld wordt opgehaald voor een goed doel. Dan heb je er echt wat aan.”

LEES OOK: Barney en Taylor gooien donderdag een huiskamerduel

Zoontje Mike
Vorige week werd Van Gerwens tweede kind geboren, zoontje Mike. "Vandaag zijn we voor het eerst een rondje buiten met hem wezen wandelen. Dat is echt genieten.”

Trainen met Fast Vinnie
Intussen traint ‘Mighty Mike’ gewoon door. "Zoals gebruikelijk 2 keer in de week met Vincent van der Voort. Dat is ook gezellig. En het is uitdagender dan wanneer je in je uppie staat te gooien. Maar ook dat doe ik nog wel. Alleen weet ik niet waarvoor. Want ik denk dat het nog wel even zal duren voordat er weer toernooien zijn waar iedereen aan kan deelnemen, ook vanwege allerlei restricties bij het reizen.”