‘Walk-on girls’ hebben het drukker dan ooit en willen niet meer bij PDC

31 oktober 2019

BSR/Imago Daily Content

2 jaar geleden stond de dartswereld in de fik toen bekend werd dat de PDC afscheid nam van de beroemde 'walk-on girls'. Men sprak en schande van en stelde dat de wereld nooit meer hetzelfde zou zijn. Nu blijkt dat de dames die met darters het podium op kwamen het financieel niet slecht hebben. Sterker nog: ze zijn drukker dan ooit!


Charlotte Wood en Daniella Harper gaven in een interview aan bij de Daily Star dat de aanvragen voor walk-on girls binnenstromen. "We krijgen veel werk op de demonstratietoernooien. Dat is alleen niet op televisie. Ik denk dat wij geboekt worden omdat de mensen ons missen. Tegenwoordig doen we zo’n vier evenementen per week. Iedereen zegt ons dat het een belachelijke beslissing was om ons te ontslaan."

Lees ook: 'Barney' komt bij laatste wedstrijd met porno-actrice het podium op!

Heeft de PDC spijt?
Toen de PDC in 2017 de walk-on girls afschafte, kwam er een giga-lading aan kritiek op de organisatie en iedereen schreeuwde moord en brand dat dit de vertrutting van het darts zou zijn. Beide dames denken dan ook dat de PDC spijt heeft van deze beslissing. Ze zouden alleen niet met hangende pootjes teruggaan.

"Onze relatie met de PDC is beschadigd door het ontslag. We voelden ons onderdeel van een grote familie, maar kregen vervolgens geen waarschuwing dat het ontslag eraan zat te komen. Dat hadden ze beter kunnen doen. Na zes jaar dienstverband kregen wij niks, dat deed ons pijn."