Welke WK-favoriet geef jij meeste kans op wereldtitel darts? (poll)

24 december 2018

Lawrence Lustig/PDC

Het WK darts is er dit jaar 1 met veel verrassingen. Ongeplaatste spelers knikkeren titelfavorieten naar huis en nu, ongeveer halverwege het toernooi, zijn er nog maar 7 spelers uit de top-20 van de wereldranglijst over. Welke van hen maakte op jou de beste indruk?


Wie maakte tot dusver de beste indruk bij het WK darts?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Van de top-20 van de PDC Order of Merit, de officiële wereldranglijst, zullen na Kerst nog maar 7 darters in actie komen in Alexandra Palace: Michael van Gerwen, Rob Cross, Gary Anderson, James Wade, Michael Smith, Dave Chisnall en Adrian Lewis.

Michael van Gerwen (1e op wereldranglijst)
De nummer één van de wereld lijkt op dit WK de grote favoriet voor de titel. In de 2 partijen die hij tot dusver speelde in Londen was hij een stuk sterker dan zijn tegenstander. De volgende partij, in ronde 4, is tegen Adrian Lewis, net als Van Gerwen 2-voudig wereldkampioen. Dat wordt een partij om naar uit te kijken!

Beste prestatie op WK: winnaar (2014, 2017)

Van Gerwen juicht.Rob Cross (2e)
De titelverdediger zit ook nog 'gewoon' in het toernooi. Vooraf waren er twijfels over de vorm van Cross, maar de Engelsman kende in zijn 1e 2e partijen weinig problemen. Gaat hij voor 2 op een rij in 'Ally Pally'?

Beste prestatie op WK: winnaar (2018)

De wereldkampioen van vorig jaar: Rob Cross.Gary Anderson (4e)
Net als Van Gerwen (en Lewis) is ook Anderson 2 keer wereldkampioen darts geworden. In de 3e ronde, tegen de Nederlander Jermaine Wattimena, lag de 48-jarige Anderson bijna uit het toernooi: hij kreeg een matchdart tegen, maar won de partij alsnog. Is dat het geluk van een wereldkampioen?

Beste prestatie op WK: winnaar (2015, 2016)

Gary AndersonJames Wade (9e)
De vorm is aanwezig bij de 35-jarige Wade, die al jaren meeloopt in de dartwereld. De Engelsman won dit jaar het EK én de World Series Finals. Kan hij ook op het WK met de titel nar huis gaan?

Beste prestatie op WK: halve finale (2009, 2012, 2013)

James WadeMichael Smith (10e)
De PDC jeugd-wereldkampioen van 2013 kon het bij het 'echte' WK nog nooit écht laten zien. Bully Boy speelt na de Kerst in de 3e ronde nog tegen John Henderson. Bij winst wacht in de 4e ronde Ryan Searle, een ongeplaatste verrassing. De weg voor Smith op weg naar de eindstrijd lijkt relatief eenvoudig. Kan hij, na de wereldtitel bij de jeugd, nu ook bij de profs wereldkampioen darts worden?

Beste prestatie op WK: kwartfinale (2016)

Michael Smith.Dave Chisnall (12e)
De 38-jarige Chisnall begon het toernooi heel moeizaam tegen Josh Payne, maar won die pot toch met 3-2 in sets. In de 3e ronde schitterde Chisnall en blies hij Kim Huybrechts volledig weg: 4-0. De vorm lijkt bij Chizzy te komen, is het ook genoeg voor de wereldtitel?

Beste prestatie op WK: kwartfinale (2017)

Dave Chisnall.Adrian Lewis (16e)
In 2011 én in 2012 nog grandioos wereldkampioen, maar nu alweer afgezakt naar plek 17 op de wereldranglijst. Dat Lewis een natuurtalent is, weten de dartkenners al jaren. Mentaal lijkt de 33-jarige pupil van dartslegende Phil Taylor (komen beiden uit Stoke-on-Trent) echter zijn zwaktes te hebben. Op dit WK lukt plotseling weer veel bij de Engelsman en als Lewis in vorm is, zal de concurrentie het lastig krijgen. Dus Van Gerwen, be ready!

Beste prestatie op WK: winnaar (2011, 2012)

Adrian Lewis.Sjors Tanis