WK darts is back! Dit is het programma in ‘Ally Pally’

26 december 2019

BSR

Het WK darts gaat na een 'kerstpauze' van 3 dagen weer verder! Op de 1e dag na Kerstmis staan 6 partijen op het programma (4 in de 3e ronde en 2 in de 8e finale), met onder andere titelverdediger én nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen in actie op het podium van het Alexandra Palace in Londen.


Check hieronder het programma voor vrijdag!

Middagsessie (vanaf 13.30 uur)
Simon Whitlock - Mervyn King (3e ronde)
Beide ervaren darters staan in de openingspartij van de middag tegenover elkaar. De Australiër Whitlock lijkt licht favoriet, maar zijn Engelse tegenstander blijft een gevaarlijke klant.

Wie wint?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Daryl Gurney - Glen Durrant (3e ronde)
Gurney was vooraf 1 van de outsiders op de titel en de Noord-Ier zit nog steeds in het toernooi, al maakte hij nog geen superindruk. Durrant debuteert bij het WK van de PDC, nadat de Engelsman de laatste 3 jaar wereldkampioen werd bij de BDO, de andere dartsbond.

Wie wint?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Fallon Sherrock - Chris Dobey (3e ronde)
Toch wel dé partij van de middag. Sherrock schreef geschiedenis door als 1e vrouw ooit een WK-wedstrijd bij de PDC te winnen en de Engelse wist in de 2e ronde opnieuw te stunten door Mensur Suljovic uit te schakelen. Kan Sherrock, altijd gesteund door het publiek in Londen, ook Dobey, nummer 22 van de plaatsingslijst, verslaan?

Wie wint?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Avondessie (vanaf 20.00 uur)
Gerwyn Price - John Henderson (3e ronde)
Na een korte pauze in Alexandra Palace gaat het spektakel 's avonds verder. Price, nummer 2 van de plaatsingslijst, speelt tegen de ervaren Engelsman Henderson. Price is favoriet, maar Henderson, die bekend staat om zijn 'schommelschipworp', is zeker geen makkelijke tegenstander.

Wie wint?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Gary Anderson - Nathan Aspinall (8e finale)
De 1e 8e finale van de avond. 2-voudig wereldkampioen Anderson speelt tegen Aspinall en dat is een lastige opgave voor de Schot. Aspinall kende vorig jaar op hetzelfde podium zijn doorbraak door de halve finale te halen en ook dit jaar speelt de jonge Engelsman op momenten indrukwekkend. Wie plaatst zich voor de kwartfinale?

Wie wint?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Michael van Gerwen - Stephen Bunting (8e finale)
Het klapstuk van de avond is natuurlijk Van Gerwen. De 3-voudig wereldkampioen, titelverdediger én nummer 1 van de wereld speelt tegen Bunting, voormalig wereldkampioen bij de BDO. 'Mighty Mike' is natuurlijk de favoriet en zal met niets anders genoegen nemen dan een plek in de volgende ronde!

Wie wint?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Alle wedstrijden bij het WK darts zijn live te zijn op RTL7!