WK-held Humphries stopt voorlopig met darten vanwege angststoornis

29 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

Pittig nieuws uit de dartswereld. Luke Humphries, de 24-jarige darter die dit jaar zeer verrassend de kwartfinale bereikte van het WK darts, kampt met angststoornissen. Dat heeft de Engelsman op z'n eigen Facebookaccount bekend gemaakt. Humphries stopt voorlopig met darten.


"Ik moet even mijn hart luchten met iets waar ik mij niet voor schaam, maar waar ik al 18 maanden problemen mee heb", schrijft Humphries na een 7-6 nederlaag tegen James Wade op de German Darts Open afgelopen weekend.

"Ik heb al een tijd last van paniek- en angststoornis. Dat heeft niet alleen invloed op mijn dagelijkse leven, maar ook op mijn professionele dartscarrière."

Stoppen of doorgaan?
Het is zelfs zo erg, dat helemaal stoppen met darten tot de mogelijkheden behoort. "Het is tijd om te beslissen of het nog wel zin heeft om door te spelen, het zou mij enorm pijn doen als ik zou moeten stoppen met darten."

"Een andere optie is om professionele hulp te zoeken en op een later moment terug te keren op het circuit. Maar ik voel dat het nodig is om er even uit te stappen."

Cross uitgeschakeld
Humphries werd bij het grote dartspubliek vooral bekend toen hij regerend wereldkampioen Rob Cross uitschakelde op het WK in de achtste finale. De Engelsman heeft zich nog wel ingeschreven voor 2 Pro Tour-toernooien deze week. Hij weet nog niet zeker of hij die gaat afzeggen, zegt hij tegen Dartsnieuws.com.

"Misschien moet ik mezelf afmelden, maar die beslissing heb ik nog niet gemaakt."