Van Duijvenbode laakt lawaaierig World Grand Prix-publiek: ‘Stomme excuses’

4 oktober 2022

Lawrence Lustig/PDC
Dirk van Duijvenbode Viaplay Reactie World Grand Prix Lawaai Herrie Fans Publiek

Darter Dirk van Duijvenbode was maandagavond niet blij met het publiek bij de World Grand Prix. De Nederlander verloor in de 1e ronde (2-1) van titelverdediger Jonny Clayton, maar werd vooral gek van het publiek dat te veel herrie maakte.


"Je hebt weleens mensen die fanatiek zijn en gaan schreeuwen als een persoon gooit", zei hij bij Viaplay. "Als Jonny zijn laatste pijl gooide, hoorde je: 'Kom op Jonny!' Maar toen ik mijn tweede pijl gooide, gebeurde het weer. Continu. Ik werd er op een gegeven moment helemaal gek van", zei hij gefrustreerd bij ViaPlay.

Niet best
De 30-jarige Katwijker had de 1e set zonder veel problemen gewonnen en hij begon ook de 2e set met legwinst, maar daarna ging het toch nog mis. 'Aubergenius' werd uit zijn concentratie gehaald en gaf het initiatief in de wedstrijd uit handen. In de 3e set maakte hij zijn onvrede kenbaar, maar dat sorteerde geen effect.

"Ik gooide echt top, maar uiteindelijk haalde die fan me toch uit de wedstrijd", zei de verliezend finalist van 2020 balend. "Ze deed het namelijk op bepaalde cruciale momenten. Ik heb er niet altijd last van, maar nu kroop het in mijn hoofd. Daardoor ging ik minder spelen en kon Jonny terugkomen."

Slecht
"Ik heb 2 sets gezocht naar de beveiliging, maar ik kreeg geen oogcontact. Ik keek ook de fan aan, maar dat mocht niet echt helpen. Het zijn stomme excuses, want uiteindelijk gooide ik zelf slecht. Ik voelde me werelds dit toernooi en had hem (Clayton, red.) zonder legs naar huis kunnen sturen."