Feyenoord gaat jonge gamers opleiden tot eSporters met officiële eAcademy
i

Pro Shots / Erwin Spek

Feyenoord gaat jonge gamers opleiden tot eSporters met officiële eAcademy

admin • 15:30, 06-06-2018 / Laatste Update: 02:50, 06-01-2024

Bij Feyenoord snappen ze maar al te goed dat er een gigantische toekomst klaarligt binnen de eSports. De Rotterdammers hebben daarom woensdag aangekondigd volgend seizoen een officiële eAcademy te starten. Zo hoopt Feyenoord jonge gamers te kunnen omscholen naar succesvolle eSporters.

De club gaat 3 jonge gamers de kans geven om zich te ontwikkelen in De Kuip. Huidig Feyenoord-eSporter Jimmy Donkers is voor Feyenoord het bewijs dat eSporters zich snel kunnen ontwikkelen in Rotterdam.

Ooit viel Donkers op tijdens een Legioen FIFA-toernooi. Inmiddels heeft YimmieHD zich geplaatst voor het WK FIFA op de Playstation 4. Daar strijden de beste 16 PS-spelers van de wereld tegen elkaar.

Hoe kan jij opvallen bij Feyenoord?

Kun jij de nieuwe Jimmy Donkers worden? Jazeker! Feyenoord is druk op zoek naar 3 studenten voor de eAcademy. In eerste instantie is Feyenoord bezig met het in de gaten houden van de talenten in de zelf opgezette 'Feyenoord eLeague'. Maar de club geeft aan dat het ook zeker de klasseringen in de Weekend League worden bijgehouden. Zet je PS4 of Xbox van het weekend dus maar aan!

🆕 Feyenoord eSports start vanaf volgend seizoen een eigen eAcademy. 😱 Drie FIFA-gamers worden hierin opgeleid tot eSporter. Met @yimmiehd hebben wij het levende bewijs dat talentvolle gamers zich kunnen ontwikkelen in De Kuip. 🏟🎮 Meer info 👉🏼 link in bio! 🔴⚪️ #Feyenoord #eAcademy #eSports #FIFA

Een bericht gedeeld door Feyenoord eSports (@e_feyenoord) op