Honda wil komende 2 weken de motor optimaliseren voor slotstuk in de Formule 1

21 november 2021

Getty Images

Red Bull Racing is nog in de race om 2 wereldtitels: die bij de coureurs en bij de constructeurs. En 2 keer is Mercedes de uitdager. Afgelopen weekend, in Qatar, was Mercedes-coureur Lewis Hamilton oppermachtig. Daarom gaat Honda - de motorleverancier van Red Bull - kijken hoe ze de motor kunnen optimaliseren.


Er staan namelijk nog 2 races op het programma. Over 2 weken wordt er geracet in Saoedi-Arabië, daarna is de afsluiter in Abu Dhabi. In Saoedi-Arabië werd er nog nooit gereden door Formule 1-coureurs, gezien het coureur nog volop in ontwikkeling is. Max Verstappen won vorig seizoen in Abu Dhabi.

Toyoharu Tanabe, de Honda-directeur op F1-gebied, zegt: "Al met al was het dus een lastig weekend, maar het is fijn dat we het resultaat bij Red Bull hebben weten te maximaliseren. Daarnaast staat Max ook altijd nog eerste in het kampioenschap en bovendien is het gat naar Mercedes in het constructeurskampioenschap verkleind. We hebben nu een pauze van anderhalve week om samen met de teams te kijken hoe we de laatste 2 raceweekenden gaan aanpakken en hoe we de motoren kunnen optimaliseren voor de resterende circuits."