Max Verstappen heeft op Silverstone geen wraakgevoelens richting Hamilton na crash vorig jaar

30 juni 2022

Getty Images
Max Verstappen

Max Verstappen voelt geen wrok meer over de crash vorig jaar met Lewis Hamilton in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Dat zegt de wereldkampioen van de Formule 1 in het magazine GP Racing in aanloop naar de race dit weekeinde op het circuit van Silverstone.


"Natuurlijk was de crash niet leuk, maar ik heb er geen nare gevoelens meer over. Ik kan dit soort dingen uiteindelijk heel makkelijk opzij zetten", aldus de coureur van Red Bull.

Mercedes-coureur tikte Verstappen na 1 ronde uit de race
Hamilton ramde Verstappen vorig jaar in de eerste ronde van de baan, waarna de Nederlander met hoge snelheid in de vangrails knalde en uitviel. Hij moest uit voorzorg naar het ziekenhuis worden gebracht. Hamilton kreeg een tijdstraf van 10 seconden, maar wist de race wel te winnen en liep in de WK-stand flink in op Verstappen, die toen de leiding had in het kampioenschap.

Grimmige relatie
De crash leidde tot spanningen en verwijten over en weer tussen beide coureurs en hun teams Red Bull en Mercedes. De rest van het seizoen zou de relatie grimmig blijven.

'Maak me geen zorgen over de ontvangst'
"Voor mij persoonlijk had die crash een pittige impact, maar we gaan er dit weekeinde weer tegenaan. Ik maak me ook geen zorgen over de ontvangst door de Britse fans. Zij houden toch vooral van de autosport en ik vind het circuit prachtig. Ik kom er graag. Bovendien, als ik mijn helm opzet, hoor ik niks meer."

5 van de 6
Verstappen won dit seizoen 5 van de laatste 6 races en heeft de leiding in de titelstrijd stevig in handen. De Britse GP begint vrijdag met de vrije trainingen.