Bernie Ecclestone: 'Vrouwen zijn niet in staat snel met een auto te rijden'

Bernie Ecclestone: 'Vrouwen zijn niet in staat snel met een auto te rijden'

admin • 12:48, 20-04-2016 / Laatste Update: 21:25, 12-12-2023

De baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, heeft een gepeperde uitspraak gedaan over vrouwen achter het stuur van een F1-bolide. Op de eerste plaats denkt hij dat een vrouw totaal niet serieus wordt genomen, maar daar doet hij nog een aardige schep bovenop: ,,Ze zijn fysiek niet in staat om zo snel met een auto te rijden.''

De Britse vrouwelijke autocoureur Pippa Mann, viervoudig deelneemste aan de Indy 500, heeft heel verbaasd gereageerd op de uitspraken van Ecclestone. Op Twitter stuurde ze een diepe zucht de wereld in. ,,Misschien zou iemand hem eraan moeten herinneren dat IndyCar geen stuurbekrachtiging heeft'', voegde ze eraan toe. ,,En we zijn sterk genoeg om daarmee te rijden.'' Blijkbaar is Ecclestone heel erg overtuigd van zijn gelijk, want het is niet de eerste keer dat hij zei dat vrouwen niet achter het stuur van een Formule 1-bolide thuishoren.

Bijzondere uitspraken

Ecclestone was kennelijk op dreef tijdens de conferentie, en deed nog meer bizarre uitspraken. ,,Vladimir Poetin zou de baas van Europa moeten zijn'', tekende de BBC op uit zijn mond. Ook gaf Ecclestone aan supporter te zijn van de controversiële Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump.

[poll id="94"]