Hamilton haalt opgelucht adem: boete na fout in pitstraat

Hamilton haalt opgelucht adem: boete na fout in pitstraat

Trevor Wagener • 15:52, 30-07-2016 / Laatste Update: 15:21, 05-01-2024

Lewis Hamilton is beboet met 10.000 euro voor gevaarlijk rijden tijdens de derde vrije training op zaterdag voor de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim. De Brits kampioenschapsleider in de Formule 1 reed in zijn Mercedes vanuit de garage de pitstraat in en keek niet goed uit.

Romain Grosjean (Haas) kon een botsing met de wereldkampioen maar net voorkomen. De boete ging naar het team van Mercedes voor een onveilige actie. De baancommissarissen van de internationale autosportfederatie FIA riepen Hamilton tot de orde na de vrije training. Ze gaven de Brit te verstaan dat hij de regels had overtreden, maar hielden het bij een boete en deelden geen reprimande uit.

In dat laatste geval zou het zijn derde officiële waarschuwing van het seizoen zijn geweest en was de straf zwaarder. Dan had Hamilton tien plaatsen naar achteren gemoeten in de startopstelling voor de race op zondag. Gelukkig voor de Brit bleek dit niet het geval en mocht hij 'gewoon' aan de start van de kwalificatie verschijnen.