Horner vergelijkt 'magische' Verstappen met Schumacher en Senna
i

EPA

Horner vergelijkt 'magische' Verstappen met Schumacher en Senna

Bart van der Wijst • 13:57, 14-11-2016 / Laatste Update: 12:43, 12-12-2023

Max Verstappen reed zondag een fenomenale race in Brazilië, waar waarschijnlijk nog lang over zal worden nagesproken. De Nederlander liet het ene na het andere briljante moment zien en racete uiteindelijk - na een aantal geweldige inhaalacties - naar een knappe 3de plek op een nat Interlagos. Christian Horner, teambaas van Red Bull, vergelijkt Max met Schumacher en Senna.

"Het wordt niet veel beter dan dit", vertelde Horner vol lof aan Motorsport. Op de vraag of de race van Verstappen overeenkomsten had met die van Ayrton Senna in Monaco (1984) of Michael Schumacher in Spanje (1996), reageerde Horner als volgt: "Ik denk dat het ongeveer identiek is. Je moet deze prestatie vergelijken met die geweldige momenten van hen. Het komt niet vaak voor dat je een race ziet zoals die van Senna of Schumacher en ik denk dat wat we vandaag zagen erg speciaal was."

Lees ook: Braziliaanse TV: ‘Verstappen is de reïncarnatie van Senna’ 

'Kartskills'

Over heel de wereld regende het complimenten voor Verstappen, die met zijn kartskills liet zien hele mooie dingen te kunnen doen. "Hij was de baan goed aan het verkennen, zelfs toen hij achter de safety car zat. Je kon zien dat hij op zoek was naar grip. Al deze coureurs komen uit de kartwereld, maar ik denk dat Max in zijn eigen wereld zat", besloot Horner, die uiterst tevreden was.