Sebastian Vettel gaat wat Alfa Romeo betreft niet met pensioen

14 september 2021

Het Formule 1-team van Aston Martin wil nog jaren door met 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Het contract van de 34-jarige Duitse coureur, eind vorig jaar overgekomen van Ferrari, loopt na dit seizoen af. Beide partijen zijn al een tijdje in gesprek over de toekomst.


"We zijn heel blij met Sebastian", zegt Lawrence Stroll, de gefortuneerde Canadese eigenaar van de renstal. "We zijn vast van plan om volgend jaar en daarna met hem door te gaan." Vettel heeft voorlopig geen haast met bijtekenen. De Duitser staat met 35 punten op de 12e plaats in de WK-stand. De wereldkampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013 (allemaal behaald bij Red Bull) werd 2e in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Hij eindigde echter ook al vaak buiten de punten.

Fabriek
Aston Martin maakte dinsdag bekend dat het is begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek voor het Formule 1-team, vlak bij het circuit van Silverstone. Het hoofdkwartier, met daarop onder meer een windtunnel, zal om en nabij de 200 miljoen euro gaan kosten en moet over anderhalf jaar klaar zijn. Met de gloednieuwe fabriek en de te bouwen windtunnel, hoopt de renstal in de volgende drie tot vijf jaar mee te gaan vechten om de wereldtitel.