Oeps! Ontslagen De Jong van Roda JC staat nog op wedstrijdformulier

7 februari 2020

BSR Agency

Bij Roda JC weet nog niet iedereen dat trainer Jean-Paul de Jong woensdag is ontslagen. De naam van De Jong stond vanavond  gewoon op het formulier van de opstellingen van het thuisduel met FC Den Bosch.


Het was de makers van het formulier kennelijk ontgaan dat assistent-trainer Maurice Verberne voorlopig De Jong vervangt. Hij zal Roda JC leiden totdat er een definitieve opvolger voor De Jong is gevonden. Roda JC liet snel nieuwe formulieren uitdraaien nadat het foutje was geconstateerd.

Weer een achterstand
Roda JC ontsloeg De Jong wegens tegenvallende resultaten van de huidige nummer 17 van de eerste divisie. De Limburgers wonnen dit seizoen pas 4 keer en voor het laatst op 25 oktober vorig jaar. Maar ook onder Verberne gaat het nog niet zo lekker, want Roda staat in eigen huis al na 18 minuten tegen een 3-0 achterstand aan te kijken.

De Jong werd in juni vorig jaar aangesteld als de nieuwe trainer van de Limburgse club. De trainer, die eerder actief was bij FC Eindhoven en FC Utrecht, had een contract voor 1 seizoen in Kerkrade.