Juventus is weer terug in FIFA 23 en gaat exclusief partnerschap aan met EA SPORTS

25 juli 2022

EA SPORTS
Juventus-FIFA

Goed nieuws voor de FIFA-liefhebbers: Juventus keert terug in de populaire voetbalgame. Jarenlang heette Juventus Piemonte Calcio in de game en moesten gamers het doen met niet lijkende gezichten. Dat gaat vanaf de komende game in september anders worden.


In FIFA 23, dat op 30 september uitkomt, zit Juventus weer. Maker van de game EA SPORTS kondigt een exclusieve partnerschap aan met de grote Italiaanse club.

Veel nieuwe dingen
"Met dit partnership wordt EA SPORTS de enige sport-videogame partner, met volledig authentieke in-game integratie van het Allianz Stadium, het stadion van Juventus, en de clublogo's en tenues. Beide partners kijken ernaar uit om samen te werken aan een aantal lifestyle- en culturele initiatieven die nieuwe mogelijkheden zullen bieden buiten het voetbal", meldt EA SPORTS in een persbericht.

Vlahovic ambassadeur
Verder komt oud-voetballer Claudio Marchisio uit als FUT Hero en gaat Dusan Vlahovic optreden als ambassadeur voor FIFA 23.

FIFA en EA SPORTS gaan scheiden
Vanaf seizoen 2023-2024 komt er overigens een andere naam. FIFA en EA SPORTS gaan dan uit elkaar. Beide partijen gaan dan onafhankelijk aan elkaar werken. Dan krijg je dus een FIFA 24 en een EA SPORTS FC 24.

Lees ook: Einde van FIFA is in zicht: EA SPORTS kondigt nieuw onafhankelijk platform aan