Diego Maradona: Dorpsgek eerste klas, of over-emotionele voetballiefhebber? (poll)
i

Pro Shots

Diego Maradona: Dorpsgek eerste klas, of over-emotionele voetballiefhebber? (poll)

admin • 13:52, 27-06-2018 / Laatste Update: 06:56, 05-01-2024

Wie dinsdagavond naar Argentinië-Nigeria gekeken heeft en/of de nieuwssites in de gaten heeft gehouden, had het al gezien: Het ging niet goed met Diego Maradona. De voetballegende leek compleet wasted, maar ontkende dat stellig. Pluisje zei dat 'ie last had van z'n nek.

Argentinië kroop dinsdagavond door het oog van de naald. Omdat de Zuid-Amerikanen door een late goal wonnen van Nigeria en IJsland niet van Kroatië wist te winnen, gaan de blauwwitten door naar de 8e finales. Het is sterk de vraag hoeveel Diego Maradona daarvan bewust heeft meegekregen.

Filmpjes

Er doken verschillende filmpjes van de 57-jarige Maradona op. Hoewel hij het zelf ontkent is het alsnog een logische vraag: had hij gebruikt, gezopen, ge-wetenwijveelwat?

Cocaine is a hell of a drug #maradona #worldcup pic.twitter.com/UsOQY7Yqer

— Erik Ramos (@erikramos1123) 26 juni 2018

Maradona is so fucked he can barely walk. What a sad, sad story... pic.twitter.com/nCclEYyV7Y

— James Rhodes (@JRhodesPianist) 26 juni 2018

Discussie

De meningen over de gedragingen van Maradona zijn nogal verdeeld. De een vindt 'm een held en kan zijn emotie juist waarderen, de ander vindt hem een krankzinnige idioot. Bij Fox Sports barstte de discussie ook los.

❓ | @LeoOldenburger stelt de vraag hardop na 'bizarre onemanshow':

"Moet Maradona niet een wereldwijd stadionverbod krijgen?"#WKTalk pic.twitter.com/F4nHOIZMyD

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 26 juni 2018

Zijn gedragingen schommelden net zo op en neer als de discussie. In de 1e helft spotte de cameraman hem slapend, terwijl hij in de 2e helft helemaal losging en z'n middelvingers opstak. Tja..

🤣 The highlights of 🇦🇷➖🇳🇬: 👆

Een bericht gedeeld door 433 | Football (Soccer) (@433) op

Mocht Maradona daadwerkelijk onder invloed zijn geweest van drugs, dan vinden veel mensen dat 'ie een schande voor de sport is. De legende die z'n land in 1986 aan de wereldtitel hielp en in het verleden al regelmatig drugsproblemen had, is voor velen niets meer dan een veredelde dorpsidioot.

Naar Argentinië verhuisde vriend appt: Zolang Maradona op de tribune zit, zal ik nooit voor Argentinië juichen. Schande voor het land. #nigarg

— Johan van Boven (@johanvanboven) 26 juni 2018

#ARGNIG #argentinie moet je blij mee zijn joh.. met die coke snuivende #maradona die nog steeds een te groot podium krijgt. Je zal maar @TeamMessi heten en in 1 adem met #maradona genoemd worden als #held ..lekker dan

— Spencer (@Spencer94926585) 26 juni 2018

En juist omdat er zoveel over te doen is, zijn wij benieuwd. Kun jij Diego Maradona na dinsdagavond nog waarderen, of heeft hij zijn krediet verspeeld?

[poll id="1029"]