Dorian van Rijsselberghe is fit en helemaal klaar voor generale WK-repetitie
i

Richard Langdon

Dorian van Rijsselberghe is fit en helemaal klaar voor generale WK-repetitie

Trevor Wagener • 13:52, 16-08-2019 / Laatste Update: 13:00, 08-01-2024

Dorian van Rijsselberghe verschijnt zaterdag toch aan de start van het olympische testevenement in Tokio. Daar vinden volgend jaar de Olympische Spelen plaats. De windsurfer is 2-voudig olympisch kampioen en net op tijd hersteld van zijn elleboogblessure.

"Ik heb geen verwachtingen, want ik heb 1,5 maand niet kunnen varen. Nu ben ik weer pijnvrij en wil ik gewoon zo goed mogelijk varen. De focus ligt op het WK in september", zegt Van Rijsselberghe tegen AD.

Geen bal geslagen, toch last

Hij had dik 2 maanden last van de blessure aan zijn elleboog. "Ik had een tenniselleboog en dat terwijl ik niet eens tennis. De vorige trainingsperiode hier in Japan in juli heb ik daardoor weinig gedaan. Maar ik heb deze week voor het eerst in anderhalve maand weer gevaren. Pijnvrij, dus dat geeft de burger moed."

Oefeningen

Van Rijsselberghe is in voorbereiding op het WK van 22 tot en met 28 september in Italië. Toch wilde hij het testevenement niet overslaan. "Dit is de generale repetitie en als je daaraan mee kan doen, dan wil je erbij zijn."