Duitsers Bauhaus en Sieberg naar Bahreinse ploeg
i

ANP

Duitsers Bauhaus en Sieberg naar Bahreinse ploeg

Sjors Tanis • 19:05, 07-08-2018 / Laatste Update: 07:37, 07-01-2024

De Duitse sprinter Phil Bauhaus verruilt Team Sunweb na dit seizoen voor Bahrain-Merida. De 24-jarige Bauhaus ondertekende een contract voor 2 jaar bij de ploeg van kopman Vincenzo Nibali, waar hij gezelschap krijgt van zijn 36-jarige landgenoot Marcel Sieberg, die overkomt van Lotto Soudal en ook voor 2jaar tekende.

,,We beschouwen Phil als een van de meest veelbelovende sprinters in het profpeloton'', zegt manager Brent Copeland van Bahrain-Merida.

'Hij gaat verrassen

,,Hij is een sprinter die de komende jaren gaat verrassen, daarvan zijn wij overtuigd.'' Bauhaus won dit jaar een rit in de Ronde van Abu Dhabi. Vorig jaar schreef hij na zijn debuut in de Giro d'Italia een etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn naam. De Duitser is bezig aan zijn 2e jaar bij Sunweb. Bauhaus reed eerder voor Bora.

Bahrain koopt veel

Sieberg is bij Lotto Soudal al jarenlang een van de gangmakers in de sprinttrein voor André Greipel en gaat nu dus voor een uitdaging bij Bahrain-Merida. Bij die ploeg tekenden eerder Dylan Teuns en Rohan Dennis (beiden BMC) al.