IJsland kritisch op Ronaldo: 'Hij kan gewoon niet tegen zijn verlies'

IJsland kritisch op Ronaldo: 'Hij kan gewoon niet tegen zijn verlies'

Martijn Baars • 18:42, 15-06-2016 / Laatste Update: 19:09, 05-01-2024

De IJslandse internationals zijn niet onder de indruk van de harde woorden die de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo uitte na het 1-1 gelijkspel in het groepsduel tussen beide landen. ,,Hij is een fantastische voetballer, maar als mens heeft hij minder klasse", sneerde verdediger Kari Arnason in gesprek met The Guardian. ,,Door deze uitlatingen zorgt hij ervoor dat Messi altijd een stap op hem voor zal liggen."

Ronaldo had na het voor Portugal teleurstellende gelijkspel geen goed woord over voor de strijdwijze van de Scandinaviërs. ,,Ze hadden geen enkele intentie om te voetballen. Het was verdedigen, verdedigen en nog eens verdededigen en dan af en toe een counter", somde de speler van Real Madrid op. ,,Ze gaan niet ver komen."

Arnason, spelend voor het Zweedse Malmö, denkt dat de woorden van Ronaldo vooral voortkomen uit frustratie. ,,Hij kan gewoon niet tegen zijn verlies. Maar wat verwacht hij dan? Dan wij tegen hem gaan spelen alsof we Barcelona zijn? Zelf is hij alleen maar aan het zeuren en hij duikt constant naar de grond." Om vervolgens fijntjes naar Ronaldos eeuwige concurrent Lionel Messi te verwijzen: ,,Je kunt je niet voorstellen dat hij zoiets zou zeggen. We hebben Ronaldo duidelijk op zijn zenuwen gewerkt."

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="iceland" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]