Maradona looft Ronaldo en hekelt Messi: 'Hij heeft geen persoonlijkheid'
i

Pro Shots

Maradona looft Ronaldo en hekelt Messi: 'Hij heeft geen persoonlijkheid'

Brian Vesseur • 23:07, 09-06-2016 / Laatste Update: 10:36, 15-01-2024

Diego Maradona is een van 's werelds beste voetballers ooit en kan dus goed oordelen over de huidige toppers van nu: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Je zou denken dat FC Barcelona-aanvaller Messi de voorkeur geniet van Maradona, omdat de twee landgenoten zijn. Maar de 55-jarige legende ziet dat niet zo: "Messi heeft totaal geen persoonlijkheid, hij verdient het niet om aanvoerder te zijn."

Momenteel is in de Verenigde Staten de Copa America bezig. De 28-jarige Messi is aanvoerder van de Argentijnen, maar volgens Maradona is hij daarvoor niet de juiste persoon. "Hij is een prima jongen, maar heeft geen persoonlijkheid", zei de 55-jarige Argentijn donderdag tijdens een evenement in Parijs in een interview met collega-legende Pelé.

Onder leiding van Messi verloor Argentinië het de WK-finale in 2014 van Duitsland en een jaar later de Copa America van Chili. Maradona ziet daarom ook liever concurrent Cristiano Ronaldo spelen. De 31-jarige Portugese superster (en aanvoerder van Portugal) gaat volgens Pluisje naam en faam maken op het EK. "Hij heeft de kwaliteiten om zijn ploeg in zijn eentje naar de finale te leiden. Hij staat voor het nalatenschap van het voetbal. Wie van voetbal houdt, houdt van Ronaldo."

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="portugal" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]