Rakitic grapt over Barça-ploeggenoten: 'Misschien geven ze een assist op mij'
i

Pro Shots

Rakitic grapt over Barça-ploeggenoten: 'Misschien geven ze een assist op mij'

Bart van der Wijst • 12:02, 21-06-2016 / Laatste Update: 10:49, 15-01-2024

Ivan Rakitic neemt het dinsdagavond met Kroatië op tegen verschillende ploeggenoten van Barcelona. Bij het Spaanse elftal spelen namelijk Gerard Pique, Andrés Iniesta, Jordi Alba en Sergio Busquets. Met name de twee middenvelders, Iniesta en Busquets, zullen af en toe goed moeten kijken naar het tricot van Rakitic. De drie zijn immers zo goed op elkaar ingespeeld, dat ze elkaar blindelings weten te vinden. Het enige probleem is nu, Rakitic komt uit voor Kroatië.

"Hopelijk geven ze een assist op mij", vertelde Rakitic aan Vecernji. "Misschien raken ze in de war." Aangezien Spanje al geplaatst is voor de achtste finale kan het zijn dat zowel Iniesta als Busquets rust krijgt van bondscoach Vicente del Bosque. Kroatië heeft tegen Spanje voldoende aan een punt om door te gaan naar de volgende ronde. Het land had al door kunnen zijn, maar kreeg in de wedstrijd tegen Tsjechië - dat ontsiert werd door vuurwerk - laat de gelijkmaker tegen.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="spain" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]

Respect voor de tegenstander

Kroatië heeft volgens Rakitic respect voor Spanje, maar geen ontzag. "We kijken alleen naar onszelf", erkende de middenvelder. "Maar Spanje wil ook gewoon eerste worden in de groep, zij gaan niet rekenen. We hebben wel respect voor hen, ze zijn het beste nationale elftal ter wereld. Alleen weet ik veel van het team", besloot Rakitic.

Ivan Rakitic scoorde dit toernooi één doelpunt, tegen Tsjechië. Tijdens het vorige EK, in 2012, stonden Spanje en Kroatië ook tegenover elkaar. Toen wisten de Spanjaarden zich ten koste van de Kroaten te plaatsen voor de kwartfinale. Het team van Vicente del Bosque wist uiteindelijk dat Europees kampioenschap te winnen.