🎥​ | Augusto Fernández pakt titel in Moto2 na val concurrent, laat zege bij GP Valencia aan landgenoot

Sjors Tanis • 14:42, 06-11-2022 / Laatste Update: 19:43, 07-01-2024

Augusto Fernández heeft in de slotrace van het seizoen in Valencia de wereldtitel in de Moto2 veiliggesteld. De 25-jarige Spanjaard zag zijn Japanse rivaal Ai Ogura onderuit gaan, waardoor Ogura zijn kansen op de titel verspeelde.

Bo Bendsneyder rukte vanaf de 20e startplek op naar de 11e plaats. De 23-jarige Nederlander pakte zo weer 5 punten voor het WK-klassement. Landgenoot Zonta van den Goorbergh sloot zijn 1e seizoen in de Moto2 puntloos af. De 16-jarige debutant finishte in Valencia als 21e. Van den Goorbergh miste de vorige 2 GP's vanwege een gebroken pols.

Verloop van de race

Ogura (21) reed in de openingsfase van de race enkele plaatsen voor Fernández en stond op een bepaald moment virtueel nog maar een half punt achter de Spanjaard in het klassement. Na 7 rondes ging het mis. De Japanner schoof met zijn motor de grindbak in en moest de race beëindigen.

Fernández had de titel daarmee binnen. De 25-jarige Madrileen gunde de zege in Valencia aan zijn jonge landgenoot Pedro Acosta (18) en kwam zelf juichend als 2e over de finish.