Terugkijken: Zo pakte Álex Rins voor Marc Marquez de MotoGP-zege in Engeland (video)

25 augustus 2019

MotoGP-baas Marc Márquez greep zondag in Groot-Brittannië op nogal een dramatische manier naast de zege gegrepen in de MotoGP. De Spanjaard van Honda werd in de laatste meter ingehaald door zijn landgenoot Álex Rins.


De 26-jarige Márquez begon van pole op Silverstone en leek die plek niet meer weg te geven, maar de 5-voudig wereldkampioen in de MotoGP zag Rins (Suzuki) in de slotmeter voorbijkomen. Maverick Viñales eindigde als 3e en zorgde zo voor een compleet Spaans podium.

De Italianen Valentino Rossi (4e) en Franco Morbidelli (5e) completeerden de top 5. Door de bizarre ontknoping greep Márquez naast zijn 7e overwinning van het seizoen. Hij won eerder dit jaar al races in Argentinië, Spanje (2 keer), Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Rins boekte zijn 2e overwinning, nadat hij in april in de Verenigde Staten de beste was.

Crash
Voor de Italiaan Andrea Dovizioso liep de race uit op een fiasco. De 33-jarige veteraan, de nummer 2 in de WK-stand achter Márquez, ging al in de 1e bocht onderuit door een crash van de Fransman Fabio Quartararo. Dovizioso kampte met tijdelijk geheugenverlies en een hersenschudding. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

In de WK-stand gaat Márquez nog altijd lekker aan de leiding. Hij heeft nu 250 punten, 78 meer dan naaste belager Dovizioso. Rins stijgt een plek en bezet nu de 3e positie op 101 punten van klassementsleider Márquez.