WOW! Herlings van 10 naar 3 in Valkenswaard

admin • 17:23, 23-04-2017 / Laatste Update: 22:34, 05-01-2024

Jeffrey Herlings won in de MX2 al meerdere malen in eigen land en deed het ook tijdens de MXGP-wedstrijd supergoed. Op de motorcrossbaan in Valkenswaard moest onze landgenoot als 10e starten. Na een geweldige inhaalrace kwam Herlings als 3e over de finish en mocht hij het podium op.

Tot de voorlaatste ronde had Herlings zelfs nog zicht op de overwinning. De 'Kleine' uit Geldrop ging toen helaas de fout in toen hij de Belg Jeremy van Horebeek wilde inhalen. Herlings schoot buiten de baan, maar werd wel nog 3e. Topprestatie!

Nederlanders

Gautier Paulin won de wedstrijd met bijna een seconde voorsprong op Van Horebeek. 8-voudig wereldkampioen kampioen Antonio Cairoli werd slechts 9e, nadat hij viel. Glenn Coldenhoff werd na een steady race 8e in eigen land. Een andere Nederlander, Sven van der Mierden, werd in zijn 1e MXGP-race 29e (van 35, 1 uitvaller).