Badmintonner Erik Meijs (26) overleden na zwaar auto-ongeluk

16 november 2017

ANP
Meijs volgt Pang op als badmintonkampioen

Badmintonner Erik Meijs is donderdagavond overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk in Duitsland. De Nederlands kampioen van 2016 uit Zoetermeer is 26 jaar geworden.


Meijs keerde donderdagochtend terug van een training met zijn team BC Beuel uit Bonn, toen een vrachtwagen in de file hard op hem in reed. Brandweerlieden hielpen de Nederlander uit de auto. Vervolgens werd Meijs met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Duisburg gebracht. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen.

Diepe rouw
De Duitse en Nederlandse badmintonwereld zijn in diepe rouw na de dood van Meijs, die sinds 2013 in de Duitse badmintonbundesliga speelde. Met zijn aanvallende speelstijl veroverde hij snel een plekje in de geel-zwarte harten van de Beuel-fans. ,,We zijn in shock' en ongelooflijk verdrietig dat we zo'n ongelooflijk bijzonder persoon hebben verloren'', zegt Bundesliga-manager Maximilian Schneider. ,,We wensen zijn vriendin en familie alle sterkte toe.''

Dit jaar won Meijs, die 75ste stond op de wereldranglijst, nog het Sloveense Open. Hij kwam voor Nederland uit op WK's en EK's. In clubverband won hij in 2010 met BC Duinwijck de landstitel en de beker. In 2011 pakte hij met Duijnwijck de Europa Cup.