🎥 | Albies met Atlanta Braves door in de play-offs, Dodgers zonder Jansen weer gelijk

13 oktober 2021

AP

Ozzie Albies is lekker bezig! Hij heeft met Atlanta Braves de 2e ronde bereikt van de play-offs in de Major League (MLB). De 24-jarige Antilliaan, afkomstig van Curaçao, won met zijn ploeg het 4e duel in de best-of-fiveserie met Milwaukee Brewers met 5-4. Daardoor kwam de stand op een beslissende 3-1 in het voordeel van de Braves.


Albies is de vaste 2e honkman van de ploeg uit Atlanta. De honkballer kwam in de 5e inning tot scoren en bracht de Braves knap terug tot 4-3. Bij een stand van 4-4 zorgde Freddie Freeman in de 8ste inning met een homerun voor de beslissing. De 32-jarige Amerikaan sloeg de Braves naar de finale van de National League, waarin ze het gaan opnemen tegen titelverdediger Los Angeles Dodgers of San Francisco Giants. (lees verder na de video!)

Geen rol voor Kenley Jansen
De Dodgers trokken de stand in de serie gelijk door het 4e duel met 7-2 te winnen. Oranje-international Kenley Jansen, doorgaans de 'closer' van de Dodgers die de wedstrijd in de laatste inning uitgooit, bleef in LA aan de kant. Donderdag is het beslissende duel in San Francisco.

Xander Bogaerts, ook een international van het Nederlandse koninkrijksteam, plaatste zich maandag met Boston Red Sox al voor de finale van de American League, waarin Houston Astros de tegenstander is. De winnaars van beide leagues gaan in de World Series strijden om het kampioenschap in de MLB.