Drievoudig olympisch kampioen skiën Matthias Mayer stopt per direct

29 december 2022

Getty Images
matthias-mayer-plots-met-pensioen-per-direct-gestopt-met-skien-na-interview

Uit het niets komt het nieuw van Matthias Mayer; hij stopt met skiën. De 3-voudig olympisch kampioen dropte deze bom op de piste in Oostenrijk tegenover de televisiezender ORF. "Ik ben dit seizoen goed begonnen, maar nu vind ik het genoeg geweest", zei de 32-jarige Oostenrijker.


Mayer was niet aanwezig bij de start van de Super G woensdag in de stad Bormio, omdat hij ziek was. Hij had een maag-darminfectie die hem aan de kant hield. Door ORF werd er donderdag gevraagd of het weer beter ging en toen zei hij het hoge woord: dat-ie ermee kapt. "Ik wil niet zeggen dat dit een grote beslissing was. Ik wilde het altijd al spontaan doen, de timing vandaag was goed."

Gevoel
Zelfs familie, vrienden en sponsoren wisten van helemaal niets af. "Ik heb eigenlijk niemand nog iets gezegd, bij deze kondig in mijn ontslag aan." Hij luisterde vooral naar zijn gevoel zei hij zelf: "Ik hield enorm van skiën, ik vond het leuk om te doen, maar het is nu genoeg."

Palmares
Mayer werd 11 keer wereldkampioen, pakte 3 keer op rij olympisch goud. In 2014 pakte hij op de afdaling Olympisch goud en in 2018 en 2022 op de Super G. Hij werd dit jaar nog derde bij de wereldbekerafdaling en bij de winterspelen pakte hij ook nog brons op de afdaling.