Nederlandse waterpolodames hebben geen moeite met Italië

15 januari 2020

BSR

Regerend Europees kampioen Nederland heeft de 3e pot op het EK waterpolo gewonnen. De vrouwen wonnen gemakkelijk met 10-4 van Italië, al won het met minder verschil dan van Israël en Duitsland. Tegen die landen werd het 22-3 en 23-3.


In het 1e kwart leek Nederland een beetje gespannen. Goede acties werden afgewisseld met een slordige afwerking, waardoor het 1e kwart met 2-2 gelijk werd afgesloten. Daarna merkte Italië dat het niet zo lekker ging en werd er flink hard gespeeld. Toch liep Nederland uit in het 2e kwart, naar 6-4.

Moe
De Italiaanse dames hadden last van de lengte van de Nederlanders en zagen er vermoeid uit. Terecht liep Oranje uit naar een 9-4 voorsprong, waardoor het erop leek dat er een makkelijke overwinning behaald ging worden. In het 4e kwart gebeurde er eigenlijk niet veel meer. Maud Megens scoorde nog en bracht haar totaal zo op 5.

Nederland staat na 3 potjes op 9 punten, net als Spanje. Het wordt 1e of 2e in de poule, afhankelijk van het resultaat tegen de Spanjaarden. Oranje heeft een veel beter doelsaldo.