Italiaanse rugbyer krijgt rode kaart na bizarre WWE-tackle op Zuid-Afrikaan (video)

4 oktober 2019

Het WK rugby is opgeschrikt door een bizarre rode kaart voor een speler van Italië. Andrea Lovotti ging in het duel met Zuid-Afrika behoorlijk over de schreef na een sicke worstel- WWE-tackle op Duane Vermeulen. Lovotti mocht gelijk inrukken.


Nadat de scheidsrechter Wayne Barnes gefloten had, wilde de Springbok de bal niet geven aan de Italianen. Die gingen vervolgens over op actie. Meervoud inderdaad, want Nicola Quaglio hielp Lovotti een handje door Vermeulen ondersteboven te kieperen.

2x wegwezen?
Rugbyfans zijn dan ook verbaasd waarom er in plaats van 1 niet 2 rode kaarten werden gegeven. Quaglio had volgens hen evenveel schuld, maar mocht blijven staan. Scheids Barnes gaf na afloop tekst en uitleg.

"Lovotti ging van de 2 het meest over de schreef. Hij liet een speler op zijn hoofd vallen en dus is het een makkelijke beslissing om dan rood te geven." Vermeulen daarentegen kwam er slecht van af.

Inpakken
Hij moest zijn schouder ijzen nadat de val hem zeer had gedaan. Overigens kregen de Italianen een flink pak slaag: zij verloren de wedstrijd met maar liefst 49-3. Koekoek!