🎥| Six Nations gewonnen door Engelse rugbyers

31 oktober 2020

De Engelse rugbyers hebben de Six Nations gewonnen. Engeland, dat het vorig jaar in de WK-finale moest afleggen tegen Zuid-Afrika, won op de slotdag van het zeslandentoernooi in Rome met 34-5 bij Italië. Ierland had later op de avond de kans om de eindzege te pakken, maar de Ieren verloren in het Stade de France met 35-27 van Frankrijk.


Het zeslandentoernooi moest in het voorjaar worden stilgelegd vanwege de coronapandemie. Ruim 7 maanden later kon de prestigieuze Six Nations alsnog worden afgemaakt. 3 landen maakten tijdens de laatste speelronde nog kans op de eindzege, waarbij Ierland de beste papieren had. Na de zege van Engeland in het Stadio Olimpico in Rome wisten de Ieren dat ze bij een zege met minimaal 7 punten verschil op Frankrijk het toernooi zouden winnen. De ploeg van bondscoach Andy Farrell ging in Parijs echter onderuit.
Puntensaldo
Frankrijk eindigde net als Engeland op 18 punten. Beide landen wonnen 4 van de 5 wedstrijden. Op basis van het puntensaldo ging de eindzege naar de Engelsen.