Leipe schaatsdeal: olympisch kampioene Esmee Visser gaat bij déze talentenploeg trainen

3 mei 2023

Pro Shots
Esmee Visser Team IKO Frysk Talenten Team Ploeg Nieuw Samenwerking Bijzonder Deal

Bijzonder! Schaatsploeg Team IKO laat Esmee Visser komend seizoen bij talententeam Team FrySk trainen. Een overeenkomst als deze is een zeldzaamheid in de schaatssport.


Visser, olympisch kampioene van 2018, wil onder de nieuwe omstandigheden op jacht naar haar oude topvorm. In een persbericht werd bekend gemaakt dat de 27-jarigeVisser op financieel en medisch gebied nog kan blijven rekening op ondersteuning van haar eigenlijke werkgever. Bij Team FrySk zal trainer Siep Hoekstra zich over haar ontfermen.

2 teams, 1 kampioen
"Na uitvoerige evaluatie van de afgelopen seizoenen denken wij dat een totaal nieuwe omgeving en een drastische koerswijziging kan zorgen voor een nieuwe impuls in de carrière van Esmee", schreef Team IKO woensdag.

"Zoals het in het voetbal heel normaal is dat een speler een jaar kan worden verhuurd aan een ander team, zo zullen Team IKO en Team Frysk samen de begeleiding van de Olympisch kampioen van 2018 vormgeven."

Schaatsteams Esmee Visser
Visser pakte in 2018 bij de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang goud op de 5.000 meter. Daarnaast werd ze in 2018 en 2020 Europees kampioen op de 3.000 meter. Ondanks dat verliep het voorbije seizoen superslecht. Door ziekte en een heupblessure schaatste Visser amper.

"Esmee kan met trots terugkijken op reeds behaalde prestaties uit het verleden", ging Team IKO verder. "Ze heeft de liefde voor de schaatssport niet verloren en heeft het afgelopen seizoen ook bij vlagen weer momenten gevoeld van 'de oude Esmee'."

Plezier voorop
Ook Visser reageerde zeer verheugd met de markante stap in haar loopbaan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team FrySk meer puzzelstukken kan leggen richting het gevoel van mijn succesjaren 2017-2020. In deze route staan plezier en gevoel centraal."