JA! Vonn eindelijk terug op de piste
i

AP

JA! Vonn eindelijk terug op de piste

admin • 20:05, 07-01-2019 / Laatste Update: 12:19, 05-01-2024

De langverwachte rentree van Lindsey Vonn in het wereldbekercricuit vindt waarschijnlijk komend weekend plaats. De 34-jarige Amerikaanse heeft haar deelname aangekondigd in St. Anton.

Op de Oostenrijkse piste staat zaterdag een afdaling op het programma en zondag een super-G. Vonn is specialiste op de afdaling. Op de Winterspelen van Pyeongchang 2018 pakte ze brons op dit onderdeel, waarop ze olympisch kampioene werd bij Vancouver 2010.

6 zware weken

,,Ik ben nog niet helemaal klaar'', benadrukte Vonn, die door een knieblessure haar start van het seizoen een paar keer moest uitstellen. ,,Ik heb 6 zware weken achter de rug. Maar ik sta inmiddels weer op mijn ski's en ben zeer verheugd dat ik aan de start kan verschijnen. Tot ziens daarom in St. Anton'', meldt ze op Instagram.

Record

Dit seizoen is in principe haar laatste seizoen op topniveau. Vonn mikt op het recordaantal wereldbekerzeges van de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark. Dat record staat op 86, Vonn heeft in haar carrière 82 overwinningen in een wereldbeker geboekt.