Vonn wil in slotjaar tegen mannen gaan skiën
i

ANP

Vonn wil in slotjaar tegen mannen gaan skiën

admin • 00:03, 08-06-2016 / Laatste Update: 06:24, 08-01-2024

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn, koningin van de snelheidsdisciplines in het alpineskiën, liet gisteravond weten dat ze haar carrière zal beëindigen in 2019. In haar laatste seizoen hoopt ze te mogen deelnemen aan een Wereldbekerwedstrijd bij de mannen.

,,Mijn belangrijkste doel is deelname aan de volgende Winterspelen, in 2018 in Zuid-Korea", zei Vonn gisteravond bij ESPN Radio. De Amerikaanse moest de Winterspelen van 2014 in Sotsji missen door een knieblessure. ,,Dat zijn nog twee volle seizoenen'', vervolgt ze. ,,En nadien wil ik er nog eentje aan vastplakken. Namelijk om deel te nemen aan één wereldbekerwedstrijd bij de mannen."

Eerder geprobeerd

De 31-jarige Vonn probeerde in het seizoen 2012-2013 al eens deel te nemen aan een wereldbekerwedstrijd bij de mannen, maar dat werd verboden door de Internationale Skifederatie (FIS). ,,Het zal een lang proces van onderhandelen met de federaties worden, maar ik wil het echt doen", geeft Vonn niet op. ,,Ik hoop dat we over drie jaar een oplossing vinden. Laten we de vingers kruisen." In het verleden gaf Vonn al aan dat ze het skistation in de Canadese Rockies als een ideaal parcours ziet voor een confrontatie met de mannen.

Knieblessure

Vonn zag haar seizoen 2015-2016 de mist ingaan na een nieuwe knieblessure, waardoor ze haar leidersplaats in het wereldbekerklassement niet kon verdedigen.

Record

De Amerikaanse kan het mythische record van de Zweedse Ingemar Stenmark, winnares van 86 wereldbekerwedstrijden, nog breken. Vonn telt al 76 overwinningen, maar moest sinds 2013 verschillende wedstrijden aan haar laten voorbijgaan door knieproblemen.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="austria" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]