Tennisser Alex de Minaur doet het weer prima in Nederland en is finalist Libéma Open
Alex de Minaur © Getty Images

Tennisser Alex de Minaur doet het weer prima in Nederland en is finalist Libéma Open

15:33, 15-06-2024 / Laatste Update: 16:29, 15-06-2024

Alex de Minaur staat in de finale van het grastoernooi Libéma Open te Rosmalen. De Australische nummer elf van de ATP-ranking versloeg Ugo Humbert in twee sets: 7-6 6-3. De pot duurde 1 uur en 44 minuten. De andere finalist is Sebastian Korda, die titelhouder Tallon Griekspoor onttroonde.

De eerste set was een rollercoaster vol breaks. De Minaur kwam op een voorsprong van 4-0, gaf dat totaal uit handen (4-5) en knokte zich richting een tie-break. Die won hij met 7-4. In het tweede bedrijf ging de opslag van Hubert haperen. Slechts 41 procent van zijn eerste opslagen kwam in, dus in die andere gevallen kwam het aan op zijn tweede opslag. De Minaur wist daar wel raad mee en benutte één van zijn twee breakpoints.

Finale Libéma Open

Alex de Minaur en Sebastian Korda hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. Korda won de eerste ontmoeting, op gras, waarna de Aussie tweemaal op hardcourt toesloeg. Eerder dit jaar was hij de nummer twee bij het toernooi in Rotterdam. Jannik Sinner versloeg hem in de finale in twee sets.

Tallon Griekspoor

Korda zette in de halve finale te Rosmalen titelhouder Tallon Griekspoor opzij.