Koploper Sparta Rotterdam veel te sterk voor Achilles'29

admin • 22:58, 12-02-2016 / Laatste Update: 16:58, 12-12-2023

Er is voor Achilles’29 een einde gekomen aan een serie van vier ongeslagen wedstrijden. De Groesbeekse eerstedivisionist was vrijdagavond in eigen huis niet opgewassen tegen koploper Sparta Rotterdam: 0-3.

De ploeg van coach Eric Meijers werd in de beginfase overrompeld door de Rotterdammers en dat leverde al vroeg een doelpunt op. Sparta-aanvaller Roland Bergkamp legde de bal panklaar voor Loris Brogno, die de bal simpel kon binnenwerken (0-1).

Topscorer Verhaar

Het duurde een tijdje voordat Achilles een klein beetje grip kreeg op Sparta. Voordat het zover was scoorden de bezoekers nog een keer. Na twintig minuten spelen kroop de Rotterdamse topscorer Thomas Verhaar op de voor hem zo karakteristieke wijze naar binnen. Hij wachtte even en schoot vervolgens met precisie de bal in de korte hoek (0-2).

Achilles - dat liefst vijf middenvelder miste -  werd daarna iets beter, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Voor rust kwamen de Groesbekenaren niet verder dan een schot van Freek Thoone, dat een meter naast ging.

Kansen voor dorpelingen

In de tweede helft begon de thuisploeg aardig en dat leverde een grote kans op voor Thijs Hendriks, die na een goede doorkopbal van Mehmet Dingil de bal van dichtbij in de handen van Sparta-keeper Roy Korsmit schoot.

Na een uur spelen zette Robert Klaasen met een licht van richting veranderd schot (waar keeper Leon ter Wielen laat op reageerde) Sparta op 0-3.  Ondanks nog enkele kansen van beide ploegen, bleef het daar bij. Toch was er voor Achilles nog iets te vieren: tien minuten voor tijd maakte Daan Paau na meer dan twee jaar blessureleed zijn rentree.