AZ lekker opgewarmd voor bekerfinale na nipte zege op Vitesse

Martijn Baars • 22:22, 18-04-2018 / Laatste Update: 04:24, 07-01-2024

AZ is klaar voor de bekerfinale van aanstaande zondag. De ploeg van trainer John van den Brom won woensdagavond thuis van Vitesse met 4-3.

Al binnen een kwartier stond het 2-0 voor de thuisploeg, na goals van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. Toch kwam Vitesse nog voor de rust knap terug via Brian Linssen en Tim Matavž (2-2). Toch was dat niet de ruststand, want in blessuretijd maakte Jahanbakhsh zijn 2e van de avond en zette hij AZ weer op voorsprong.

Tweede helft

Na de thee duurde het weer niet lang voordat er gescoord werd. Weer was het de Iraanse international die met zijn 3e doelpunt de marge weer op 2 zette. Kort daarna kreeg hij dan ook zijn welverdiende publiekswissel.

Toch kwam Vitesse wéér terug, deze keer via Mason Mount. De Chelsea-huurling profiteerde van een fout achterin (4-3). Het bleef spannend, maar AZ hield de voorsprong vast en kreeg daarvoor de verdiende 3 punten.