FC Utrecht dankt spits Bahebeck voor zege op Heerenveen

14 oktober 2017

Pro Shots

FC Utrecht heeft SC Heerenveen in een meer dan boeiend duel geklopt (3-1). De Utrechters openden sterk en scherp in het duel met Heerenveen, dat het tot nu toe beter deed in de competitie.


Ondanks de Utrechtse dominantie in de beginfase waren het de Friezen die de leiding namen. Zij het met geluk, want een vrije trap van Stijn Schaars werd onderweg naar de Utrechtse goal van richting veranderd. De Deense doelman David Jensen was daardoor kansloos.

Vrije trappen
Heerenveen was nog amper klaar met juichen toen Jensens landgenoot Martin Hansen op zijn beurt moest vissen. Was getekend: Yassin Ayoub. De middenvelder krulde een vrije trap via de onderkant van de lat binnen. Diezelfde Ayoub was medeverantwoordelijke voor de 2e Utrechtse treffer. Die kwam op naam van de Fransman Jean-Christophe Bahebeck - hij speelde in plaats van Gyrano Kerk- maar het was Ayoub die hem op perfecte wijze afschoot.

Twee keer Bahebeck
De huurling van Paris Saint Germain schoot niet bijster goed binnen, maar de inzet ging tussen de benen van de Deense doelman door. Bahebeck tekende daarmee voor zijn 2e seizoenstreffer. Om na een uur ook meteen nummer 3 bij te kunnen schrijven. Robin van der Meer zette voor vanaf links, Bahebeck transformeerde die voorzet koppend tot de 3-1. Heerenveen was in het restant te onmachtig om zich terug de wedstrijd in te spelen, zodat de 4e Utrechtse seizoenszege niet meer in gevaar kwam.