FC Utrecht maakt mager gehakt van Zenit

Martijn Baars • 21:50, 16-08-2017 / Laatste Update: 18:08, 08-01-2024

FC Utrecht heeft gewoon effe van Zenit St. Petersburg gewonnen! In een kolkend stadion maakte de thuisploeg gehakt van de Russen, maar het bleef het helaas wel bij mager gehakt. 1 goal maakte uiteindelijk het verschil, maar wel in het voordeel van 'Uuuuu': 1-0!

In de eerste helft was FC Utrecht heer en meester. Zenit voetbalde alsof het meedeed aan een zomers biertoernooi voor een vriendenteam uit een klein Brabants dorp. De thuisploeg rook bloed en gesteund door een fel en vol Galgenwaard zou dat varkentje wel even gewassen worden.

Kans na kans verprutst

Maar de ene na de andere kans werd verprutst. Hoewel FC Utrecht er bovenop zat, elke bal afjoeg en daardoor Zenit nog meer fouten liet maken, lukte het maar niet om een doelpunt te maken. Zenit, dat misschien wel de slechtste wedstrijd ooit speelde, zag daardoor al die fouten en nonchalance niet afgestraft worden.

😣#utrzen #EuropaLeague #CyrielDessers pic.twitter.com/v1VOyqBIRE

— FOX Sports (@FOXSportsnl) August 16, 2017

Eindelijk de goal

Het duurde heel erg lang, maar eindelijk bevrijdde FC Utrecht zichzelf in de 77e minuut. Gyrano Kerk stoomde op aan de rechterkant, gaf een voorzet op Dessers, maar die zag zijn kopbal gestopt worden door de doelman, alweer... Maar gelukkig lette Zakaria Labyad op en kopte hij de rebound binnen. De 1-0 was compleet verdiend en Utrecht kreeg daarna meteen vertrouwen om door te zetten.

Op naar St. Petersburg

Een 1-0 thuiszege is tegen een ploeg als Zenit heel erg goed. Maar trainer Erik ten Hag en zijn spelers zullen een toch een beetje chagrijnig zijn door al die gemiste kansen. Volgende week is de return in St. Petersburg en daar heeft FC Utrecht niets te vrezen als het zo voetbalt als in eigen huis.