Feyenoord met flink wat moeite langs 10-tal van ADO

Pro Shots / Kay Int Veen

admin • 00:36, 21-09-2017 / Laatste Update: 02:58, 05-01-2024

Ook de naam van Feyenoord zullen we terugzien bij de loting voor de 2de ronde. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip met 2-0 van ADO Den Haag. Mooi en makkelijk ging het allemaal niet voor Feyenoord. Maar een late rode kaart voor Donny Gorter en de penalty die erbij kwam, gaven Feyenoord in de slotfase wat rust.

Kansen voor ADO

Zeker in de 1ste helft kregen de Hagenezen nog aardig wat kansen om De Kuip stil te krijgen. Elson Hooi was bijvoorbeeld dicht bij de openingstreffer en ook spits Johnson kreeg na een foutje van El Ahmadi een prima mogelijkheid op de 0-1. Feyenoord, dat voor het eerst met Sam Larsson startte, domineerde daarna wel een groot deel van de 1ste helft.

Berghuis en Kramer doen het

Maar scoren deden de Rotterdammers niet. Dat gebeurde pas diep in de 2de helft. 18 minuten voor tijd vond Basaçikoglu ploeggenoot Steven Berghuis, die van dichtbij raak knalde. Daarna ging het van kwaad tot erger bij ADO. Een doorgekopte corner werd duidelijk met de arm weggeslagen door verdediger Donny Gorter. Die mocht met rood vertrekken en Feyenoord kreeg een strafschop. Kramer nam die voor zijn rekening en stuurde de ADO-doelman Zwinkels de verkeerde hoek in.