Feyenoord nog dieper in de problemen na nieuw puntenverlies in Den Haag

admin • 15:21, 05-11-2017 / Laatste Update: 17:48, 05-01-2024

Feyenoord heeft ook de 4e achtereenvolgende pot in de Eredivisie niet gewonnen. In Den Haag werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen ADO. Nicolai Jørgensen zette de Rotterdammers op een vroege voorsprong, maar vlak voor en vlak na rust bogen Aaron Meijers en Wilfried Kanon die achterstand om. Aanvoerder Karim El Ahmadi bezorgde de Rotterdammers in de slotfase nog een puntje.

De Rotterdammers begonnen nog wel geweldig aan de wedstrijd en al na 4 minuten lag de bal in het Haagse netje. Na een fraaie combinatie over de rechterkant bezorgde Bart Nieuwkoop de bal heerlijk op het hoofd van Nicolai Jørgensen. De Deen maakte zo zijn eerste Eredivisiegoal op kunstgras.

Eindelijk is het raak op kunstgras voor Jørgensen! #adofey #feyenoord #eredivisie #jorgensen #kunstgras

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_) op

FIFA-goal

Feyenoord begon dus lekker aan de wedstrijd en dat gaf eindelijk weer eens wat vertrouwen aan de Rotterdammers. Dit resulteerde in verschillende kansen, voor onder anderen Steven Berhuis en opnieuw Jørgensen. Maar zoals je altijd ziet in het voetbal: als je hem zelf niet maakt, valt-ie aan de andere kant.

En wat viel-ie lekker zeg! Aaron Meijers had zich voorin gemeld om een afgeslagen bal op te pakken. Na een schitterende Barcelona-achtige aanval vond de linksback het net. Een echte FIFA-goal, vond Lex Immers.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 5 november 2017

Wat is er met Jones aan de hand?

En dus ging Feyenoord niet met een voorsprong, maar met een gelijkspel aan de thee. Een flinke tegenvaller, die na rust nog niet verwerkt leek. ADO rook bloed en knalde er vol op. En niet zonder succes. In de 55e minuut scoorde Wilfried Kanon na een enorme fout van Feyenoordkeeper Brad Jones.

⚽ | ADO komt op voorsprong tegen Feyenoord! Keeper Jones zit mis, waarna Kanon binnenknikt. #adofey 2-1 https://t.co/1vmPS15I7H pic.twitter.com/gIL4HlIQ8Y

Moet de gifbeker leeg?

En dus wachtte Feyenoord nog een heel zwaar half uur. Die moest ook nog eens gespeeld worden zonder Nieuwkoop. De rechtsback, net goed en wel terug van een blessure, moest het veld weer verlaten met last van de hamstring.

Zwalkend Feyenoord

Feyenoord moest komen, maar op een grote kans van Steven Berghuis na lukte het de landskampioen eigenlijk nauwelijks. Tot de 85e minuut. Toen El Ahmadi na een mooie combinatie het strafschopgebied van ADO in kon dringen en hard raak kon schieten. Verder dan dat kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet, ondanks nog een 2 ENORME kansen voor Steven Berghuis.

En dus is dit al de 7e keer dat Feyenoord niet wint in 8 wedstrijden in alle competities. Alleen thuis tegen Swift werd gewonnen in de beker. Kortom: het gaat niet helemaal lekker in Rotterdam.