Feyenoord wint weer met lekkere cijfers voor de winterstop

Martijn Baars • 19:37, 24-12-2017 / Laatste Update: 17:57, 07-01-2024

Feyenoord heeft de laatste eredivisiewedstrijd van 2017 afgesloten met een lekkere 5-1 overwinning op Roda JC. Na een flitsende start leek het er even op dat de Rotterdammers het maar bij 3 goals hielden, maar aan het eind scoorden ze er nog even 2 bij.

Vorige week scoorde Feyenoord er in de stadsderby bij Sparta ook vrolijk op los. Toen won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 7-0. Zondag leek het een nog groter feest te kunnen worden toen Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra binnen 3 minuten en 15 seconden de 2-0 stand aantekenden.

Productie stokt

Maar daarna gingen alle kansen er opeens niet meer in. Niemand had raar opgekeken als Feyenoord bij rust al op een 5-0 voorsprong had gestaan. Maar het bleef maar bij 2 doelpunten, ook al deed Roda alles behalve voetballen.

2-1 en 3-1

En dan zul je altijd zien dat de goal toch onverdiend aan de andere kant valt. 5 minuten na rust stond het ineens 2-1 door een goal van Feyenoord-huurling Simon Gustafson. Roda was daarna zelfs nog dicht bij de gelijkmaker, maar weer viel die aan de andere kant. Jørgensen tekende voor de 3-1 en daarmee voor de beslissing.

Geen strafschoppen

Wat volgde was een zaadpot, waarbij beide ploegen het wel best vonden. Roda claimde nog een strafschop en Feyenoord deed dat aan de andere kant ook. Scheidsrechter Jochem Kamphuis floot voor beide situaties niet.

⁉️ | Niet voor het eerst deze wedstrijd raakt een speler van Roda JC de bal met de hand. Maar scheidsrechter Kamphuis ziet er (weer) niks in.#feyrod https://t.co/MLc9vdf5yK pic.twitter.com/Vcbuhe2hDO

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 24, 2017

Aansluiting

In de 85e minuut kreeg Roda nog een dikke kans om er toch nog een spannende slotfase van te maken. Na een pass van Gustafson kreeg Vancamp de bal lekker op de slof, maar schoot over. In de 90ste minuut maakte Berghuis na een prima aanval van Feyenoord en een lekker passje van Amrabat 4-1.

Counter

Diep in de blessuretijd had diezelfde Berghuis wel zin in nog een doelpuntje. Feyenoord counterde lekker na een aanval van Roda en Larsson gaf een prima steekpass op Berghuis, die tekende voor het 5e doelpunt van de Rotterdammers.