De Graafschap verrast Excelsior en boekt grote overwinning

admin • 23:55, 27-10-2018 / Laatste Update: 15:42, 05-01-2024

De Graafschap heeft in eigen huis een grote overwinning geboekt. Excelsior werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd, maar vooral de sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd was het bespreken waard.

Bij de sfeeractie van de jarige supportersvereniging ging bijna driekwart van de tribunes schuil achter gigantische spandoeken met daarop foto’s van de hoogte- en dieptepunten in de clubgeschiedenis, met commentaar bij een aantal van die momenten. Een mooi begin voor wat een prachtige wedstrijd voor de thuisploeg zou moeten worden.

Toch was het Excelsior dat de wedstrijd in de beginfase stevig in handen had. Binnen 2 minuten raakte Ryan Koolwijk al de lat uit een vrije trap, een paar minuten later krulde Marcus Edwards de bal na een mooie solo net voorlangs.

Met een gelijkspel de kleedkamer in

De Graafschap kwam alsnog op voorsprong. Oud-Excelsior speler Van Mieghem maakte in de 25e minuut de openingstreffer. 13 minuten later zorgde de IJslandse spits Ómarsson echter voor de gelijkmaker en zo eindigde de 1e helft met een 1-1 gelijkspel.

De Graafschap scoort erop los

Na rust ging het een stuk beter voor De Graafschap. In de 50e minuut pakte de thuisploeg de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Narsingh scoorde de 2-1, 5 minuten later maakte El Jebli de 3-1 en in de 70e minuut pikte ook Serrarens een doelpuntje mee: 4-1. Excelsior eindigde de wedstrijd met 10 man door een rode kaart voor Mattheij.