Heerenveen eindigt slechte reeks tegen 10-tal van Roda

Pro Shots / Jasper Ruhe

admin • 23:37, 25-02-2017 / Laatste Update: 08:38, 07-01-2024

Heerenveen weet eindelijk weer eens wat winnen is. Sinds 14 januari pakten de Friezen precies 1 punt. Tegen nummer 15 Roda ging het ook lang moeizaam, maar een rode kaart voor Roda-speler El Makrini gaf Heerenveen vleugels. Een rake kopstoot van Doke Schmidt, een fraaie goal van Henk Veerman en een benutte strafschop van Reza zorgden voor een 3-0 eindstand.

Odegaard in basis

In een matige eerste helft kregen beide ploegen amper kansen. Het meest spraakmakende moment kwam van Heerenveen. En dat gebeurde niet zozeer tijdens de wedstrijd. Het Noorse wonderkind Martin Odegaard begon namelijk weer eens in de basis bij de Friezen, maar ook hij kon het de defensie van Roda in de eerste helft niet lastig maken.

Rode kaart El Makrini

De wedstrijd snakte naar een doelpunt, maar zat op slot. Totdat Roda opeens met 10 man kwam te staan. Mohamed El Makrini kreeg direct rood na een gemene overtreding. Scheidsrechter Mulder aarzelde niet en stuurde de middenvelder terecht van het veld. Heerenveen zat in een sterke fase en had niet lang nodig om de man-meer-situatie om te buigen in een 1-0 voorsprong. Doke Schmidt scoorde zijn allereerste goal voor Heerenveen en het was wachten op meer goals

Henkie Veerman

Invaller Henk Veerman maakte daarna aan alle onzekerheid een einde met een fraaie goal. In de korte hoek liet hij Benjamin van Leer volstrekt kansloos. In de blessuretijd kreeg Roda tot overmaat van ramp ook nog een strafschop tegen. Clubtopscorer Reza zag zijn penalty er via de binnenkant van de paal inrollen en maakte er 3-0 van.