Heerlijk bekerpotje in Nijmegen: 1 penalty, 3 goals in eerste helft NEC-Fortuna

Martijn Baars • 20:15, 01-11-2018 / Laatste Update: 07:40, 07-01-2024

Wie een mooi bekeravondje had willen beleven donderdagavond, moest zich in de Nijmeegse Goffert melden. NEC en Fortuna Sittard maakten er in de 1e helft al een mooi voetbalfeestje van.

Tussen de 20e en 29e minuut vielen er namelijk 3 goals. NEC kwam via een hard schot van rechtsback Lartey-Sanniez op 1-0, maar stond een minuut later alweer met lege handen.

Meteen een penalty na de 1-0

Uit de aftrap stond Fortuna in 5 passes in het strafschopgebied van NEC. Daar gleed Kvida oliedom zijn tegenstander omver, waarna Mark Diemers uit de toegekende strafschop de 1-1 maakte.

Goal en paal

Weer 5 minuten later was het wéér raak, nu weer in de andere goal. Clubtopscorer Sven Braken (foto, archiefbeeld) schoot een afvallende bal prima in de goal: 2-1 voor NEC. Joey van den Berg schoot ook nog eens een bal met buitenkant-voet op de paal.