Heracles Almelo veel te sterk voor 10-tal van Excelsior

Bart van der Wijst • 22:38, 18-02-2017 / Laatste Update: 07:13, 08-01-2024

Heracles Almelo heeft zaterdagavond 3 kostbare punten gepakt. In eigen huis was het team veel te sterk voor het 10-tal van Excelsior: 4-0. Bij de Rotterdammers kreeg Jurgen Mattheij al in de 1ste helft rood nadat scheidsrechter Mulder hem 2 keer geel gaf. Opvallend detail was dat Brandley Kuwas scoorde tegen zijn oude ploeg.

Het duel tussen beide laagvliegers begon erg open. Het was Excelsior dat de meeste drang naar voren had, maar Heracles kreeg de 1ste kans. Het was Hahn die een schot loste, waardoor Peterson vervolgens de rebound in kon schieten. Maar hij schoot naast. Alle goede bedoelingen van Excelsior konden de prullenbak in toen scheidsrechter Siemen Mulder 2 keer geel gaf aan Jurgen Mattheij. Voor rust profiteerde Heracles nog van die man minder; Brandley Kuwas schoot binnen nadat de bal terugkwam van de lat.

Tweede helft die geen tweede helft was

In de 2de helft was het duel eigenlijk al gespeeld, mede door de rode kaart van Mattheij. Excelsior probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. Het was Heracles dat het spel dicteerde en op 2-0 kwam door aanvoerder Thomas Bruns. Hij schoot na een vlotte aanval de bal, via Excelsior-verdediger De Wijs, achter Hahn. Diezelfde Bruns gaf vervolgens een assist op rechtsback Mike te Wierik, die prachtig raak volleerde. Het slotakkoord was voor de Zweede spelers van de thuisploeg. Armenteros - die zelf enkele kansen miste - gaf voor, Peterson knikte binnen: 4-0.