Voetballer Kallon voor de rechter voor seks met 14-jarig meisje: 240 uur taakstraf geëist

30 oktober 2017

ProShots

Issa Kallon hangt een taakstraf van 240 uur boven het hoofd. De middenvelder van SC Cambuur had in de zomer van 2015 seks met een meisje van 14.


In de rechtbank in Utrecht, zei Kallon spijt te hebben van zijn daden. Hij wist namelijk niet hoe oud ze was. "Ze zag er heel erg volwassen en oud uit. Ik ben er heel erg van geschrokken toen ik hoorde dat ze minderjarig was. Ik heb hier heel erg spijt van.’’

Relatieproblemen de oorzaak?
De moeder van het meisje deed in augustus 2015 aangifte. De politie had haar dochter aangetroffen in de wagen van Kallon, die toen nog bij FC Utrecht speelde. Op dat moment waren ze nagenoeg naakt. In de rechtbank vertelde Kallon dat hij op dat moment kampte met relatieproblemen.

Pedo!
Tegen de rechter vertelde Kallon dat hij baalt van de publieke aandacht. "Op internet ben ik uitgemaakt voor pedo en ik heb bedreigingen gekregen. Gelukkig staat mijn club achter me. Ze hebben mijn kant van het verhaal gelukkig aan willen horen."

Cambuur houdt het kort
Zijn club SC Cambuur heeft ook gereageerd op de uitspraak. De Leeuwardenaren hielden het kort in hun statement. "Als club willen we niet vooruitlopen op de uitspraak van de rechter."

De definitieve uitspraak van de rechter is op 13 november.