KDD: Veerkrachtig Sparta profiteert optimaal van puntverlies bij concurrenten

BSR/Soccrates

admin • 23:00, 01-03-2019 / Laatste Update: 14:43, 08-01-2024

FC Twente is al weken in bloedvorm en stond aan het begin van de wedstrijd tegen Roda JC 11 punten voor op nummers 2 en 3 Sparta en Den Bosch. Het lukte de Rotterdammers om de druk weer een klein beetje op te voeren, omdat FC Twente voor het eerst in 10 wedstrijden niet de 3 punten pakte.

Op bezoek in Kerkrade ging het al in de 1e helft mis voor de mannen van Marino Pusic. Mario Engels maakte in de 28e minuut de 1-0 voor Roda. En het duurde wel even tot FC Twente daar het antwoord op had. Pas in de 66e minuut was het Aitor Cantalapiedra die voor de gelijkmaker zorgde. Daar bleef het bij voor Twente, dus eindigde die wedstrijd in 1-1.

Sparta profiteert

Als FC Twente dan een keer minder in de wedstrijd zit, zou Sparta de kans moeten grijpen om het gat met de nummer 1 weer wat kleiner te maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want na 32 minuten voetballen maakte Sylla Sow de 0-1 voor RKC Waalwijk. Maar in de 2e helft draaide Sparta de wedstijd helemaal om!

Laros Duarte maakte de 1-1 met iets minder dan een kwartier te spelen. Toen zette Sparta door en in de 88e minuut kon Halil Dervisoglu ook nog de 2-1 maken voor de Rotterdammers.

Den Bosch schiet niks op

In de competitie staat Den Bosch net als Sparta op 48 punten. Maar in de rust tegen Jong Ajax keek de nummer 3 toch tegen een achterstand aan. Stefano Beltrame maakte in de 17e minuut met een penalty nog wel de 0-1. Toen kwam Jong Ajax terug onder leiding van Noa Lang die in de 23e en 41e minuut scoorde.

In de 60e minuut zorgde Stefano Beltrame alweer dat de Brabanders konden juichen. Hij zette de stand op 2-2! Maar doordat Sparta de hun wedstrijd in de laatste minuten nog kantelde, schiet Den Bosch niks op met dit gelijkspel.

Overige uitslagen

De vrijdagavond van de KKD bestaat natuurlijk uit veel meer dan de potjes van de bovenste 3 ploegen. Dit zijn de uitslagen van de overige wedstrijden:

Cambuur Leeuwarden - Top Oss: 0-0

Helmond Sport - Jong PSV: 0-2

FC Almere City - FC Eindhoven: 2-0

FC Dordrecht- NEC: 2-2

Jong Utrecht - Telstar: 0-1

Go Ahead Eagles - MVV: 2-0

Door de winst van Go Ahead Eagles gaan de mannen uit Deventer op de ranglijst een plekje omhoog. GAE staat nu 3e met 50 punten, 1 puntje achter nummer 2 Sparts.

Den Bosch zakt naar de 4e plaats met 48 punten.