Koopmeiners schiet AZ vlak voor tijd naar fijn gelijkspel tegen LASK Linz

admin • 23:52, 20-02-2020 / Laatste Update: 15:43, 08-01-2024

AZ heeft donderdagavond een fraai gelijkspel geboekt in de Europa League. In het eigen AFAS Stadion was de ploeg van trainer Arne Slot gelijkwaardig aan LASK Linz (1-1).

De Alkmaarders zagen zelfs nog een droomstart door de neus worden geboord. Na een halve minuut spelen ging Myron Boadu liggen in het zestienmetergebied en de scheids wees resoluut naar de stip: penalty. Maar de meneren van de VAR moesten er natuurlijk nog even naar kijken. Na lang speurwerk bleek de overtreding uiteindelijk niet binnen, maar buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Vrije trap dus.

0-1

Het duel ontpopte zich vervolgens als een evenwichtig schouwspel, zonder echt grote kansen. Tot minuut 26. Als een duveltje uit een doosje was daar plots de 0-1. Uit een ingooi kwam de bal toevallig bij Marko Raguz terecht, die er wel raad mee wist. Mede door wat slordigheden creëerde AZ zelf daarna helemaal niks meer en gaf het wel de nodige kansen weg.

1-1

Gelukkig werd het in de 2e helft ietsje beter aan Alkmaarse zijde. Mogelijkheden waren er genoeg voor voornamelijk Boadu en Dani de Wit, maar de bal wilde er echt niet in. Tot 4 minuten voor tijd. Omdat de bal via de arm van James Holland niet bij Boadu kon komen, kreeg AZ nu wel een penalty. Aanvoerder Teun Koopmeiners nam die taak op zich en schoot in de goede hoek.

Zo heeft AZ dus een mooie uitgangspositie als het volgende week op bezoek gaat in Oostenrijk.