Matthijs de Ligt krijgt rugnummer 4 bij Juventus-presentatie

19 juli 2019

EPA

Matthijs de Ligt gaf vrijdagochtend zijn eerste persconferentie als speler van Juventus. Bij zijn presentatie kreeg de Nederlander rugnummer 4 uitgereikt. De Italiaanse kampioen legde 85 miljoen euro neer voor de verdediger, waarvan 75 miljoen in de portemonnee van Ajax gaat. "Ik was vereerd dat Ronaldo mij vroeg of ik naar Juve wilde komen."


"Voor mij was het belangrijk om die stap naar het buitenland te maken", legt De Ligt uit. Hij nam de tijd voor zijn beslissing. Sowieso wachtte hij pas met de knoop doorhakken tot na de Nations League-finale. Die was begin juni. Uiteindelijk werd het dus Juventus. "Hier had ik het beste gevoel."

Ronaldo
Of het kwam door Cristiano Ronaldo? "Nee, eerlijk gezegd niet." Natuurlijk voelde De Ligt zich vereerd dat Ronaldo naar hem toekwam. Eerst toen Ajax tegenover Juventus stond in de Champions League, later met Nederland tegen Portugal. "Ik zie het als een groot compliment."

Italiaanse topverdedigers
Met de Italiaanse pers babbelt hij nog even over Fabio Cannavaro. De Italiaan was vroeger zijn voorbeeld. De Ligt had zelfs een Juve-shirtje van de Gouden Bal-winnaar van 2006. De Ligt ziet het als zijn taak om de erfenis van Paolo Monetero te vervullen. De clublegende speelde ook met nummer 4.