Mohamed Ihattaren na goal bij 5 jongste PSV-doelpuntenmakers Eredivisie ooit

19 augustus 2019

Soccrates Images

Na zijn goal tegen Heracles heeft Mohamed Ihattaren zich in een bijzonder rijtje gevestigd. De jonge buitenspeler behoort nu tot de jongste PSV-doelpuntenmakers in de Eredivisie aller tijden.


In de 58ste minuut gooide Ihattaren de wedstrijd van PSV in het slot. Nadat Steven Bergwijn de openingsgoal scoorde, zorgde de jongeling voor de eindstand. Met die treffer staat Ihattaren in de top 5 van jongste doelpuntenmakers voor PSV in de Eredivisie ooit. De aanvaller is slechts 17 jaar en 187 dagen. Slechts vier spelers zijn jonger dan hem.

Voor de jongste in dit lijstje moeten we terug naar de tijden van zwart-wit beelden en polygoonjournaals. Piet Giesen maakte toen hij net 17 was zijn eerste treffer. Dat was alweer in 1962. Voor de andere namen in dit rijtje hoeven we (veel) minder ver terug in de tijd te gaan.

In 2010 scoorde Zakaria Labyad zijn eerste Eindhovense goal. Toen gold hij nog als groot talent, maar inmiddels is hij een vrijwel overbodige speler bij Ajax. Eidur Gudjohnsen staat hier derde. De IJslander en oud-spits van Chelsea en Barcelona is samen met Giesen als enigen gestopt in dit rijtje. Ismail Aissati was slechts 15 dagen jonger dan Ihattaren en speelt vandaag de dag zijn potjes in Turkije.